Ανακοίνωση | Φασίστες δε χωράνε σε τούτο το νησί!


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΕΕΡΦΑ ΧΑΝΙΩΝ 

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΕ ΧΩΡΑΝΕ ΣΕ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΝΗΣΙ 

Η εκδήλωση των «Ευρωπαίων αλεξιπτωτιστών», κάτω από το γενικό τίτλο «Kreta Memorial», για να τιμήσουν τους πεσόντες ναζί αλεξιπτωτιστές, στην 80η επέτειο της Μάχης της Κρήτης αποτελεί απίστευτη πρόκληση και προσβολή της μνήμης όσων εξοντώθηκαν, εκτελέστηκαν και δολοφονήθηκαν κατά τη διάρκεια της εισβολής και της κατοχής του νησιού από τον γερμανικό στρατό. Είναι προσβολή της μνήμης των εκατομμυρίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος, των εκτελεσθέντων αγωνιστών και των χωριών του νησιού που κάηκαν από τους Ναζί ως αντίποινα για την αντιστασιακή τους δράση.

Οι δυνάμεις των αλεξιπτωτιστών δεν ήταν κάποιοι «ηρωικοί μαχητές». Ήταν επίλεκτη δύναμη ενός φασιστικού στρατού που είναι υπεύθυνος για ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα στη ανθρώπινη ιστορία. Οι τιμητές των Ναζί δολοφόνων που αυτοαποκαλούνται «Ευρωπαίοι Αλεξιπτωτιστές» και οι παραπλανητικές επικλήσεις τους στα «βασικά δημοκρατικά δικαιώματα» δεν μπορούν να ξεγελάσουν τις αντιφασίστριες και τους αντιφασίστες του νησιού που έχουν δώσει μεγάλους και μαζικούς αγώνες κατά της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή συμβάλλοντας καθοριστικά στην καταδίκη της.

Από τους Βορίδηδες έως τους τιμητές των Ναζί αυτή είναι η νέα ευρωπαική alt right δεξιά που βρίσκει στήριξη από τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το ΝΑΤΟ, από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη που επιτίθεται στα δημοκρατικά δικαιώματα, στέλνοντας μπάτσους στα πανεπιστήμια και στις γειτονιές, σπέρνει τη μαζική φτώχεια, την ανεργία. τον θάνατο από την πανδημία έξω από τις ΜΕΘ, τη διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας και παιδείας, τις δολοφονίες μεταναστών στα στρατόπεδα συγκέντρωσης ανοίγει το έδαφος στους νοσταλγούς του Γ’ Ράιχ για να προκαλούν.

Ομάδες ανάλογης ποιότητας με τους νοσταλγούς των ναζί αλεξιπτωτιστών ήταν και αυτές που έφταναν στον Έβρο για να στηρίξουν τους ντόπιους ακροδεξιούς και την κυβέρνηση της ΝΔ όταν ο Μητσοτάκης και ο θίασός του βάφτιζαν ασύμμετρη απειλή τις προσφύγισσες που προσπαθούσαν να βρουν καταφύγιο στην Ελλάδα έχοντας τα παιδιά τους στην αγκαλιά τους.

Δεν θα τους περάσει! Στις 7 Οκτώβρη επιβάλαμε την καταδίκη των ντόπιων νοσταλγών του φασισμού! Οι νοσταλγοί του ναζισμού δεν έχουν θέση ούτε στην Κρήτη ούτε πουθενά! Οι τελετές μίσους δεν έχουν θέση στον τόπο που μαρτύρησε από το ναζισμό. Δεν υπάρχουν περιθώρια απόδοσης τιμών στους ναζί όταν οι μνήμες του ολοκαυτώματος της Κάντανο, του Κοντομαρί, των Ανωγείων, της Βιάννου, την εξόντωση της εβραϊκής κοινότητας είναι ζωντανές.

Οι  Δήμαρχοι του Νομού και ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων καλούνται να καταδικάσουν την προσβολή της αντιφασιστική μνήμης και της Δημοκρατίας.

Δε θα επιτρέψουμε να γίνει η συγκέντρωση των φασιστών. Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις αντιρατσιστικές συλλογικότητες, τις παρατάξεις στους Δήμους και στην Περιφέρεια, κάθε δημοκράτη κάτοικο των Χανιών να μην επιτρέψει να γίνει η συγκέντρωση των φασιστών.

Χανιά 13/4/2021

Σχόλια