Δελτίο Τύπου 12.11.2019 | ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΗΣ ΕΦΕΣΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ, ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΚΡΕΑ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΕΡΦΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΗΣ ΕΦΕΣΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ, ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΚΡΕΑ

Όλοι και όλες την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019 και στις 11πμ στο Εφετείο Χανίων και στην εκδίκαση της έφεσης που άσκησαν οι καταδικασμένοι για την δολοφονική, φασιστική επίθεση στον γιατρό, μουσικό και κοινωνικό αγωνιστή Δημήτρη Μακρέα.

Η φασιστική επίθεση στο γιατρό πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 25ης Μαρτίου 2015 στην οδό Δασκαλογιάννη. Τάγμα εφόδου της εγκληματικής, ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, αφού προπυλάκισε ένα Μαροκινό μετανάστη στην οδό Χατζημιχάλη Νταλιάνη, στοχοποίησε το Δημήτρη που έβγαινε από το Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών και του επιτέθηκε με μαφιόζικο τρόπο λίγα μέτρα παρακάτω, απέναντι από τη Σπλάντζια, με μια ομάδα που κατέβηκε από αυτοκίνητο και έναν που έδινε οδηγίες με κινητό από πίσω. Ήταν μια δολοφονική και οργανωμένη επίθεση με λοστάρια και γροθιές και τον οδήγησε με πολλαπλά κατάγματα στο κεφάλι στα επείγοντα.

Δηλώνουμε ότι δεν θα ανεχθούμε ούτε στα Χανιά, ούτε πουθενά να αναζωπυρωθεί η εγκληματική δράση των νεοναζί και των ταγμάτων εφόδου που δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάτ Λουκμάν. Απαιτούμε ξανά την παραδειγματική καταδίκη των τριών συλληφθέντων για την επίθεση στο Δημήτρη Μακρέα.

Δεν επαναπαυόμαστε. Συνεχίζουμε την δράση μας απέναντι σε μια κυβέρνηση που με το ρατσισμό και την καταστολή ανοίγει το δρόμο στο Βελόπουλο και τις μεταμφιεσμένες συμμορίες των χρυσαυγιτών σε “αγανακτισμένους κατοίκους”.

Διεκδικούμε ανοιχτά σύνορα, άσυλο και στέγη μέσα στις πόλεις για όλους και σχολεία για όλα τα προσφυγόπουλα.

12/11/2019

Σχόλια